FILMCURSUS NAJAAR 2014

Wo 23 juli 2014

Dit najaar start Natlab met nieuwe extra activiteiten naast het reguliere filmprogramma, om te beginnen met twee wekelijkse filmcursussen: een cursus filmgeschiedenis en een cursus filmanalyse. Beide cursussen bestaan uit zes lessen die in een periode van zes weken worden gegeven door Brendan Vos, educatiemedewerker van Natlab. De lessen zullen 90 minuten duren. De omvang van de groepen is maximaal dertig deelnemers, de kosten per cursus bedragen € 60,-.

 

Filmgeschiedenis, vanaf 8 september
De cursus filmgeschiedenis vindt plaats op de maandagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur. In deze cursus wordt een overzicht gegeven van de filmgeschiedenis - van de eerste kermisfilm over een trein die een station binnenrijdt, tot de grote 3D science fiction spektakels die op dit moment worden geproduceerd. We besteden aandacht aan de sterrencultus uit de jaren dertig en genres als de film noir en de nouvelle vague.

Filmanalyse, vanaf 10 september
De cursus filmanalyse vindt plaats op de woensdagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur. In deze cursus staan algemene beeld- en geluidstaal centraal. Beide zijn brede concepten, maar dienen als uitgangspunt voor de uiteenlopende analysemethoden die aan de orde komen. De cursus zal beginnen met het onderwerp close reading, een techniek die alle aspecten van een film omvat.

Let op: de cursus filmanalyse zit vol. Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk.
 

Inschrijven
Bent u geïnteresseerd? Download hier het betreffende inschrijfformulier [cursus filmgeschiedenis] en mail het ingevuld naar secretariaat@plazafutura.nl of lever dit aan de kassa in.

Voor meer informatie kunt u mailen naar secretariaat@plazafutura.nl.
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.