Claudy Jongstra ontwierp Denkkamer voor Natlab

Vr 20 juni 2014

De internationaal opererende ontwerpster Claudy Jongstra heeft voor Natlab muurbespanningen als wandbekleding ontworpen. Daarmee gaf ze vorm aan De Denkkamer, de laatste ruimte van Natlab in Eindhoven die nog moest worden ingericht. De Denkkamer werd donderdag 12 juni officieel geopend en in gebruik genomen.
Met uitzicht over Strijp-S en de karakteristieke appartementengebouwen Anton en Gerard is De Denkkamer bedoeld als plek voor inspiratie en verdieping. Deze ruimte is dan ook te reserveren voor bijzondere bijeenkomsten.

Speciaal voor Natlab ontwierp Claudy Jongstra voor de wanden patronen in wol en zijde, waarin ze de samenwerking tussen de verschillende partijen in Natlab tot uitdrukking brengt. Jongstra (1963) maakte naam in Nederland en daarbuiten met unieke wandbekledingen die vaak zijn gemaakt voor openbare ruimten als bibliotheken en musea, maar ook voor meer besloten omgevingen, zoals de dinerkamer in het Catshuis. Een belangrijk kenmerk van haar werk is dat de grondstoffen door haarzelf worden geproduceerd. Ze heeft haar eigen schaapskudde en maakt haar eigen verfstoffen met eeuwenoude planten die rond haar studio in Friesland worden gekweekt.

“De research die vroeger in Natlab voor Philips werd verricht, was voor mij het uitgangspunt om werk te maken waarin elementen als zoeken, kwaliteit, test, proces beweging en resultaat centraal staan”, zegt Claudy Jongstra. Ze gebruikte hiervoor de kleur groen in veel schakeringen, omdat die voor haar groei en ontwikkeling symboliseert. Het groen kwam tot stand door verfplanten te gebruiken uit haar eigen kruidentuin.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.