Pauline Terreehorst over Cannes

Ma 26 mei 2014

Pauline Terreehorst -directeur van Natlab door Plaza Futura- bezocht het filmfestival in Cannes. Ze beleefde er een gevarieerd en onderhoudend festival met films die een rijk en bijzonder filmjaar beloven. In dit stuk doet ze verslag van een aantal hoogtepunten.

De hond in de film, het oudere echtpaar in de film, waargebeurde verhalen in de film, het leven van acteurs in de film: over elk van deze thema’s zouden we komende herfst wel een programma kunnen maken met de films die in Cannes te zien waren de afgelopen weken. Het festival was gevarieerd, onderhoudend en leidde vrijwel altijd tot een mooi gesprek op een van de vele terrassen die Cannes rijk is. Bij sommige festivals, zoals Venetië, is het een probleem dat al dat moois niet aangekocht is voor Nederland. Dat komt omdat veel distributeurs hun complete budget al in Cannes hebben besteed. En dat is begrijpelijk. Want met het aanbod van Cannes is al een flink filmjaar te vullen.

Dat gebeurt al meteen in juni, als de film Twee dagen, Eén nacht van de gebroeders Dardenne in Nederlandse première gaat en meteen in Natlab te zien zal zijn. [lees verder]

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.