Die Andere Heimat - zondag a.s. te zien in Natlab

Di 25 februari 2014

De immens populaire Heimat-reeks van Edgar Reitz wordt met dit hoofdstuk voortgezet.
Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht is een prequel van de bekende Heimat-trilogie die Reitz maakte tussen 1984 en 2004. De familie Simon uit Schabbach, een niet bestaand dorp in de Hunsrück, is hoofdonderwerp van de filmreeks. De trilogie bestrijkt een periode van 1919 tot 2000.

De film wordt in 2 delen vertoond met pauze. Die Andere Heimat is een op zichzelf staand werk en kan ook goed bekeken worden zonder de eerdere Heimat-reeks gezien te hebben.

Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht gaat een stuk verder terug in de tijd en laat leden van de familie Simon zien in de jaren veertig van de negentiende eeuw. Een tijd waarin het niet goed gaat in Schabbach en diverse families de oversteek maken naar het zonnige Brazilië in de hoop op betere tijden. Ook zoon Jakob verlangt naar het grote avontuur aan de andere kant van de oceaan. Maar zijn dromen lijken geen plek te mogen hebben binnen zijn vrij nuchtere familie. Tot overmaat van ramp valt zijn broer Gustav ook nog voor hetzelfde meisje. Wat zal er nu nog terechtkomen van al Jakobs verlangens?

"Het zijn de zorgvuldig uitgewerkte kleine details en de perfect beheerste filmstijl die blijven hangen. Daarmee is het niet alleen een fijne toevoeging voor de kenners van de filmreeks, maar ook een prettige kennismaking die zeker doet hunkeren naar meer." - filmtotaal (****)

[info en kaarten, klik hier]

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.