12 Years A Slave wint BAFTA voor Beste film

Ma 17 februari 2014

De belangrijkste prijs bij de uitreiking van de BAFTA Awards, die voor beste film, is gisterenavond gewonnen door 12 Years a Slave. Het is bijna een natuurwet dat de winnaar ook de Oscar voor beste film wint. Regisseur Steve McQueen ligt dus op koers voor een gouden beeldje. De concurrentie zal vooral komen van Gravity, dat zes van zijn elf nominaties wist te verzilveren in Londen.

12 Years a Slave was genomineerd in tien categorieën en won uiteindelijk in twee. Maar net als bij de Golden Globes, waar regisseur Steve McQueen ook maar één keer naar het podium mocht komen, was het wel de belangrijkste prijs die gewonnen werd. Ook was er een prijs voor de cast. Greep hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor in Los Angeles nog naast de onderscheiding voor beste acteur, in Londen werd dat rechtgezet.

Na de Golden Globes gold American Hustle nog als de belangrijkste Oscar-concurrent voor 12 Years a Slave. Bij de British Academy of Film and Television Arts kon de jaren zeventigfilm echter weinig potjes breken. Van de tien nominaties werden er drie verzilverd: Make-up and Hair, Best Original Screenplay en beste vrouwelijk bijrol (Jennifer Lawrence).

Bron: Filmkrant

12 Years A Slave zie je vanaf aanstaande donderdag (20 februari) in Natlab.
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.