Special rond Philip Seymour Hoffman: A Late Quartet

Ma 03 februari 2014

Afgelopen zondag vertoonden we in verband met het overlijden van acteur Philip Seymour Hoffman de film A Late Quartet, waarin hij een hoofdrol vertolkte. Het leverde een uitverkochte zaal op. Daarom zetten we de film ook deze week nog voor je op het programma.

Hoffman won in 2006 de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in de film Capote. Voor die rol won hij ook verschillende andere grote prijzen, waaronder een Golden Globe en een Bafta. Hij begon zijn acteercarrière in 1991. Een van de eerste films waarin hij te zien was, was Scent of a Woman in 1992. Daarna volgden onder meer Twister (1996), The Big Lebowski (1998), Magnolia (1999), Almost Famous (2000) en Punch-Drunk Love (2002).

'A Late Quartet' is in de eerste plaats een muziekfilm, want Beethovens strijkkwartet no. 14 speelt de hoofdrol in dit verhaal over het laatste seizoen van een New Yorks kamerorkest. De al wat oudere leden van The Fugue, kampen allemaal met herkenbare levenskwesties als overspel, ziekte en spijt over gemiste kansen. Door de spanningen die dit oplevert, valt het orkest bijna uit elkaar. Afgaand op het verhaal had 'A Late Quartet' een soap kunnen zijn, als de hoofdrolspelers niet zulke formidabele acteurs waren en de muziek niet zo'n indringende plaats innam. Voor het laatste tekent het beroemde Brentano String Quartet, zodat die kwaliteit is zekergesteld. Bovendien: wat is er mis met herkenbaarheid, wanneer het gaat over ego's, passie en de dood?

Acteurs Philip Seymour Hoffman en Christopher Walken dragen deze bijzondere, kleine eerste speelfilm van Yaron Zilberman.
Meer info en kaarten

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.