Win kaarten voor filmklassiekers Raging Bull en Barry Lyndon

Di 12 november 2013

Tijdens Club Natlab &GLOW presenteert Natlab door Plaza Futura een filmprogramma gewijd aan de drie fundamentele elementen van cinema: licht, geluid en beweging. We vertonen rondom deze elementen drie klassiekers, waarin baanbrekende technische innovaties werden geïmplementeerd als artistieke oplossingen. Je kunt voor deze filmklassiekers kaarten winnen.

Wil je kaarten winnen voor één van de films?
Geef dan jouw antwoord op deze vraag:
Wat is jouw favoriete film waarin licht, geluid óf beweging een prominente rol speelt?
Geef aan waarom je die film kiest en wat er zo bijzonder aan is. Briljante soundtrack of geluidseffecten? Bijzondere cameratechniek? Of speelt beweging de werkelijke hoofdrol in jouw favoriete film?

Laat het weten en maak kans op twee vrijkaarten voor Raging Bull (do 14-11 om 19.30 uur) of twee vrijkaarten voor Barry Lyndon (zo 17-11 om 16.00 uur).
Mail naar: merel@plazafutura.nl 

Raging Bull met inleiding van Lennart Verstegen, cinematograaf, regisseur en fotograaf.
do 14 nov om 19.30 uur
Martin Scorsese's overweldigende biografie over de paranoïde bokser Jake La Motta, fenomenaal gespeeld door Robert De Niro. Om de rol van La Motta overtuigender neer te zetten moest De Niro meer dan 25 kilo aankomen. Voor deze prestatie werd hij wel beloond met een Oscar voor Beste Acteur.

Barry Lyndon met inleiding van Pieter-Rim de Kroon, veelgeprezen regisseur van documentaires, (corporate) films en commercials.
zo 17 nov om 16.00 uur
Historisch epos van Stanley Kubrick met Ryan O'Neal als de verstoten Ier Barry die door het Europa van de 18e eeuw doolt. Regisseur Kubrick stond erop dat de film zonder kunstlicht gefilmd werd; ook de avond- en dineerscènes moesten met echt kaarslicht gefilmd worden. Dit leek onmogelijk, maar cameraman John Alcott bedacht een oplossing en legde de hand op een lichtsterk objectief van de NASA, dat normaal alleen gebruikt werd bij satellietopnames.

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.