Galavoorpremière Het Diner: groot succes

Di 05 november 2013

Met de benen buiten tijdens de officiële galavoorpremière van Het Diner in Natlab. Samen met filmtheater Tuschinski in Amsterdam kreeg Plaza Futura in Natlab de exclusieve voorpremière van de verfilming van de internationale bestseller van Herman Koch. Via een live verbinding sprak de cast en crew vanuit Tuschinski ook de Eindhovense genodigden toe.

Regisseur Menno Meyjes leverde met een Nederlandse topcast (Jacob Derwig, Kim van Kooten, Thekla Reuten en Daan Schuurmans) een thriller die door het publiek goed ontvangen werd. Vanaf donderdag 7 november is Het Diner dagelijks te zien in Natlab.

Pauline Terreehorst, directeur van Natlab door Plaza Futura: "We hadden het hele Eindhovense bedrijfsleven over de vloer en iedereen was oprecht verrast over de film en de ontvangst in Natlab. We gaan dit soort gala-avonden zeker vaker organiseren."

Bekijk hier de reportage die Studio040 maakte van de galapremière in Natlab.
Bekijk hier het verslag dat op hetzelfde moment gemaakt werd in Amsterdam, waarin cast en crew aan het woord komen.

Over Het Diner
Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul. Paul weet alles. De broers Serge Lohman (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoe ver ga je als ouder om je kind te beschermen?

SPEELDATA

 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.