Nieuw in Natlab: met je baby naar de film

Za 09 november 2013

Sinds zondag 3 november kunnen ouders samen met hun baby in Natlab Eindhoven de nieuwste films zien. Een zaal is zo ingericht, dat zowel ouders als baby’s (tot twaalf maanden) zich er prettig en comfortabel voelen. Zondag 10 november om 11.00 uur ziet u in dit nieuwe concept de film De Nieuwe Wildernis.

"We dempen het licht en het geluid staat ook zachter dan gebruikelijk”, zegt Pauline Terreehorst, directeur van Natlab, de culturele ontmoetingsplaats van actuele kunsten (met film als basis), die afgelopen maand in Eindhoven opende. “Ik kan me zelf nog goed herinneren, dat je als jonge vader of moeder dezelfde dingen wilt blijven doen als die je deed voordat de baby er was”, zegt ze. “Bijvoorbeeld naar een goede, nieuwe film gaan, op een handig tijdstip en het liefst zonder oppas te hoeven regelen. Daaraan is grote behoefte en wij bieden die mogelijkheid nu.”

Ouders kunnen ook tijdens de voorstelling de zaal in- en uitlopen en de kinderwagen mag mee naar binnen. “En natuurlijk zorgen we voor faciliteiten om de baby’s te voeden of te verschonen”, aldus de directeur van Natlab. “We noemen het hier al gekscherend de maxi cosy-voorstelling, maar het gaat nadrukkelijk om films voor de ouders. En dan niet alleen feel good films, zoals elders wel gebeurt, maar serieuze films uit het nieuwe aanbod. En dan ook nog eens elke week. Bovendien: bezoekers kunnen uit het reguliere aanbod samen de film van de week erna kiezen.” Terreehorst heeft het concept uit Scandinavië, waar het al vele jaren gebruikelijk is dat ouders met hun baby naar de bioscoop gaan om een nieuwe film te zien. “Maar ook in Australië, Canada, Brazilië en Groot-Brittannië is dit heel gewoon.”
 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.