Winnaars eerste AnimatieCompetitie in Natlab bekend

Za 26 oktober 2013

Tijdens de Awardceremonie van de eerste AnimatieCompetitie van BROET en Natlab door Plaza Futura heeft de film 'Fish' de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Stopmotion Workshop. Fish werd gemaakt door Storm en Paul Wolters en Tonie van de Wetering. In de categorie Animatiewedstrijd was Johan Klungel de winnaar met zijn film 'Super'. De korte films worden vanaf maandag 4 november een maand lang voor een premièrefilm in Natlab vertoond.

De trotse winnaars en twee van de juryleden

De jury, bestaande uit Leon van Rooij (Playgrounds Festival/STRP), Niels Hoebers (animator) en Tünde Vollenbroek (hoofd programma Klik!), selecteerde vijf workshop-films en acht finalisten uit de 21 inzendingen voor de Animatiewedstrijd.

De categorie Stopmotion Workshop bestond uit werk dat tijdens de stopmotionworkshop Food in Motion, georganiseerd door BROET en Natlab door Plaza Futura, is gemaakt. Tijdens deze workshop kon publiek onder leiding van net afgestudeerde studenten Grafisch Ontwerp van AKV St. Joost kennis maken met de beginselen van animatie.

Voor de categorie Animatiewedstrijd werden animatiefilmmakers en illustratoren uitgenodigd hun werk in te zenden. Nederlandse en internationale animatieproducties gemaakt ná 2010 met een maximale lengte van 10 minuten konden deelnemen. De inzendingen moesten gerelateerd zijn aan het thema FOOD van de openingsmaand van Natlab.


 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.