Vanaf vrijdag 1 november: Huiskamerroute

Ma 28 oktober 2013

Op vrijdag 1 november vindt de première plaats van Huiskamerroute, van huiskamer naar huiskamer een route met korte verhalen, performances en live muziek.

Tijdens de Huiskamerroute gaan we in de wijken Philipsdorp en Strijp-S op bezoek bij de bewoners en mogen we aanschuiven aan de keukentafel. Met eten als centraal thema geven zij een kijkje in hun huis en hart. Ook ontmoeten we op onze weg een aantal kunstenaars die ons zullen verrassen en verontrusten met hun kijk op hoe wij vandaag de dag omgaan met voedsel. Ze laten zien welke rituelen er ontstaan rondom ontbijt, lunch of diner en confronteren ons met het feit dat over smaak te twisten valt...

Op het menu staan:
◊ Korte verhalen over eten en erotiek van Henk van Straten (auteur, journalist en columnist) en Rogier Schippers (acteur en schrijver)
◊ Een monoloog van Peerke Malschaert (theatermaakster)
◊ Performances van Bas Berends & Hanneke Wetzer (beeldend kunstenaar, vormgever en bewoonster Strijp-S)
◊ Live muziek van Tigre Blanco
◊ Poëzie van Merel Morre (stadsdichter van Eindhoven)
◊ Bijzondere verhalen van wijkbewoners met: Janne en Sjaak Coolen: Janne woont in de Philipswijk en vertelt samen met haar vader Sjaak het verhaal van Varken tot Zult. Het verhaal van Feye Oosterhof die in de Philipswijk woont, haalt herinneringen op aan vroeger onder het genot van Groningse wafelrolletjes. Een ander verhaal verteld door Esma Ates neemt ons mee naar haar begintijd in Nederland, de Turkse Cinema en laat ons proeven van haar cultuur. Tom Blommaart laat ons vanuit zijn woning over Strijp-S meegenieten van zijn geweldige uitzicht.
De eindregie is in handen van Lenneke Maas.

Klik hier voor kaartverkoop.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.