Movies that Matter: met inleiding van Joan Veldkamp

Ma 21 oktober 2013

Vanavond (maandag 21-10)
Movies That Matter: Camp 14 met inleiding van Joan Veldkamp, correspondent NOS en Volkskrant
Camp 14 is het ijzingwekkende relaas van Shin Dong-hyuk, die opgroeide in een Noord-Koreaans werkkamp maar op zijn 23ste wist te vluchten naar Zuid-Korea. In de film wordt het documentatiemateriaal afgewisseld met animatie beelden die het leven in het kamp weergeven.

Joan Veldkamp
Joan Veldkamp (48) woonde en werkte lange tijd in Azie waar ze correspondente was in Japan (Volkskrant en Elsevier) en China (NOS en Elsevier). Ze berichtte over de meest uiteenlopende onderwerpen op economisch, politiek en maatschappelijk gebied. Nadat ze in 2004 het boek 'De aquariums van Pyongyang' las, over de gruweldaden van het regime, had Noord Korea haar speciale aandacht. Ze zocht de schrijver Kang Chol Hwan (ex-kampgedetineerde) in 2010 op in Seoel.

 

 

 

Movies that Matter
Films die ogen openen, films die raken, films die bewust maken van mensenrechten en situaties waarin deze rechten en menselijke waardigheid in het geding zijn. Iedere maand selecteert ‘Movies that Matter’ een film over een actueel mensenrechtenthema die te zien is in Natlab door Plaza Futura. Het zijn actuele films die niet eerder in Nederland werden uitgebracht, meestal uit of over niet-westerse landen. Rondom de film met het Movies that Matter-label organiseren we samen met Amnesty International een debat, inleiding, interview of Q&A.
Leden van Amnesty International krijgen 1,50 euro korting op de reguliere prijs van 10 euro, alleen via telefoon of balie.

Lees hier meer.

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.