Regie
Ko van Dun | Pauline Terreehorst
Duur
120 minuten
Jaar
2017
Kijkwijzer

The Bigger Picture

Speeldata

Verwacht

Lezingenreeks door kunsthistoricus Ko van Dun en Pauline Terreehorst (directeur Natlab door Plaza Futura).

Meningen genoeg, maar wie stelt de vragen?

De wereld is op drift, het nieuws is zwanger van onheil en er wordt steeds harder geroepen. Meningen zijn er genoeg, maar wie stelt de vragen? Wat zijn de ontwikkelingen die er werkelijk toe doen? Waar zijn we en hoe zijn we er gekomen?

In The Bigger Picture gaan Pauline Terreehorst en Ko van Dun op zoek naar het verhaal van onze wereld. Ze zoomen in op sleutelmomenten en schetsen de maatschappelijke en culturele achtergronden. Belangrijke naoorlogse cineasten, schrijvers en kunstenaars zijn daarbij hun gids. Ze maken daarbij een reis langs steden die centraal hebben gestaan in deze ontwikkelingen, omdat ‘het’ daar gebeurde: New York, Parijs, Berlijn, Londen, San Francisco en Silicon Valley, Bejing en Shanghai, om tenslotte te eindigen in Amsterdam.

Vrijheid en welvaart kennen een prijs. Het wegvallen van gezag betekende ook het verlies van samenhang en betekenis. Waar vinden we het cement waarmee we aan een nieuwe samenleving kunnen bouwen? Misschien moeten we dat zelf wel maken.

De zes presentaties van The Bigger Picture staan op zichzelf, maar vormen wel een geheel. De onderwerpen van de losse lezingen zijn: 

1. Vrijheid (door Ko van Dun)
Do 12 januari
2. De verbeelding aan de macht (door Pauline Terreehorst)
Do 19 januari
3. De wereld in scherven (door Ko van Dun)
Do 26 januari
4. Spektakelcultuur (door Pauline Terreehorst)
Do 2 februari
5. Wereld 2.0 (door Ko van Dun)
Do 9 februari
6. Zijn we ooit wel modern geweest? (door Pauline Terreehorst)
Di 21 februari

De volledige inleiding op de cursus en meer informatie over de afzonderlijke lezingen leest u hier.

De lezingen zijn apart bij te wonen maar u kunt ook een passe-partout kopen voor de reeks lezingen  voor €80 (enkel aan de kassa verkrijgbaar). 

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.